Κανονισμός

Α.- Όροι συμμετοχής

                Κάθε συμμετέχων σε δραστηριότητες του Ε.Ο.Σ. Λαμίας αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 1 περί ατομικής ευθύνης της διακήρυξης του Τυρόλου για την καλύτερη άσκηση των αθλημάτων του βουνού (2002):

«Οι ορειβάτες και αναρριχητές ασκούν το άθλημά τους κάτω από συνθήκες όπου υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και η εξωτερική βοήθεια μπορεί να μην είναι διαθέσιμη. Με αυτό κατά νου ασκούν την δραστηριότητά τους με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους. Οι ενέργειες των ατόμων δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον»

1.- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη τους Ε.Ο.Σ. Λαμίας που είναι ταμειακώς εντάξει καθώς και μέλη άλλων συλλόγων που ανήκουν στην Ε.Ο.Ο.Α. με την επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας.

2-. Για την συμμετοχή στις δραστηριότητες απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συμμετέχων να είναι ενήλικας και υγιής.

3.- Οι συμμετέχοντες φέρουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας.

4.- Ενημερώνονται και γνωρίζουν εκ των προτέρων τον βαθμό δυσκολίας και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία θα συμμετέχουν.

5.- Δηλώνουν υπεύθυνα ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις-ικανότητες και την εμπειρία που απαιτείται για την όποια διαδρομή επιλέξουν να συμμετέχουν.

6.- Λαμβάνουν πάντα υπόψη την πιθανότητα αντίξοων καιρικών συνθηκών.

7.- Οφείλουν να διαθέτουν τον απαραίτητο ορειβατικό-αναρριχητικό εξοπλισμό.

8.- Το μέλος παραιτείται από κάθε απαίτηση τόσο κατά του διοργανωτή όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

9.- Για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και για την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων όλοι οι συμμετέχοντες στις αναβάσεις υποχρεούνται να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του αρχηγού.

10.- Αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη για την άσκηση των δραστηριοτήτων που θα συμμετάσχουν καθώς και για την ασφάλεια τους αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει η συμμετοχή τους σε αυτές.

Β.- Υποχρεώσεις-δικαιώματα μελών

1.- Μέλος που αρνείται να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ανάβασης ή επιθυμεί να ακολουθήσει δικό του αυτόματα τίθεται εκτός ομάδας. Σε αυτήν περίπτωση ο Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη.

2.- Σε περιπτώσεις όπου ένα ή περισσότερα μέλη αδυνατούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ανάβασης οφείλουν να το αναφέρουν έγκαιρα στον αρχηγό, ο οποίος με την σειρά του θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

3.- Τα μέλη που συμμετέχουν πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που τους ζητηθεί βοήθεια από τον αρχηγό θα πρέπει να συνδράμουν για την ασφαλή ολοκλήρωση της ανάβασης.

4.- Τυχόν αντιρρήσεις-παράπονα ή οτιδήποτε άλλο μας διαφοροποιεί από τις θέσεις του αρχηγού το καταθέτουμε εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εντός μιας εβδομάδας μετά το πέρας της ανάβασης.

Γ.- Δηλώσεις συμμετοχής

1.- Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στον αρχηγό της ανάβασης μέχρι την ημερομηνία που ορίζει η ανακοίνωση.

2.- Για όλες τις αναβάσεις η συμμετοχή γίνεται δεκτή μόνο με την κατάθεση της προκαταβολής.

3.- Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει-αναβάλλει-ματαιώσει αναβάσεις που περιλαμβάνονται στο ετήσιο πρόγραμμά του.

Δ.- Δικαιώματα-υποχρεώσεις αρχηγού.

1.- Ο αρχηγός πρέπει να μεριμνά για την ασφαλή πραγματοποίηση της ανάβασης και γενικότερα για την όσο το δυνατόν καλύτερη (πάντα μέσα στα συλλογικά πλαίσια) διοργάνωση της ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτή.

2.- Έχει δικαίωμα να ματαιώσει ή να διαφοροποιήσει την ολοκλήρωση της ανάβασης λαμβάνοντας υπόψη του τις επικρατούσες συνθήκες (καιρικά φαινόμενα, ποιότητα χιονιού και άλλους εξωγενείς παράγοντες).

Επερχόμενες Δράσεις
Ημερολόγιο
<<  Ιανουάριος 2019  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031